در روز سه شنبه مورخ 1400/07/27 ساعت 30 : 17 در محل سالن آمفی تئاتر سازمان برنامه و بودجه خراسان جنوبی در شهربیرجند، به همت انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگارخراسان جنوبی، برگزار شد.
جمعی از فعالان گردشگری استان خراسان جنوبی (مدیران هتلها، مدیران اقامتگاههای بومگردی، راهنمایان تور)، جمعی از فعالان و مدیران سازمانهای مردمنهاد حوزه گردشگری و صنایعدستی، جمعی از تولیدکنندگان صنایعدستی، عکاسان و خبرنگاران حوزه گردشگری در خراسان جنوبی، مدعوین و مهمانان حاضر در این نشست بودند. به علت شرایط شیوع ویروس کرونا در کشور، این نشست هم زمان به صورت زنده (Live)از بستر شبکههای اجتماعی (از جمله اینستاگرام) در فضای مجازی پخش و طبق اطلاعرسانی قبلی، مخاطبان فراوانی (حدود 90 نفر) از طریق فضای مجازی در این نشست شرکت داشتند.
راس ساعت 17:30 مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع، بعد از پخش کلیپ ویدئویی سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و کلیپ ویدئویی صلوات خاصه حضرت امام رضا (ع) نشست آغاز شد.
ابتدا آقای احمد کاشانی، مدیر انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگار خراسانجنوبی، به حضار خوش آمد گفت و در مورد اهمیت محتوای دیجیتال در حوزه معرفی توانمندیهای گردشگری و صنایع دستی سخن گفت و از مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان درخواست کرد تا اولین سخنران باشد.
آقای حسن رمضانی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان خراسان جنوبی در نشست مذکور بیان نمود: به جرات میتوان گفت فرهنگ بالای مردم استان و احترام به گردشگر بالاترین جاذبه گردشگری استان است که بسیاری از فعالان و علاقمندان به صنعت گردشگری به آن اذعان داشتهاند. وی افزود: تولید محتوای دیجیتال وجه تمایز بین تجارت در قرن گذشته و امروز است که با بهرهگیری از شبکههای مجازی
و آموزش مناسب شکل میگیرد. وی با بیان اینکه امروزه در عرصه تجارت چه صادرات و چه واردات حرف اول
را نمیزند، تصریح کرد: بسیاری از افراد در شهر و روستاهای دور افتاده با بهرهگیری از فضای مجازی موفق شدهاند یک شبه ره صد ساله را رفته و موفقیت چشمگیری در حوزه کسب وکار داشته باشند. رمضانی یادآورشد: صنعت توبافی که زمانی فقط در روستاهای استان فعال بود با همت سرکار خانم ذاکریان فعال صنایعدستی اکنون برای بازارهای ایتالیا و انگلستان همه ماهه لباس و شال گردن و دیگر محصولات ارسال مینماید. ایشان با اشاره به اقامتگاه های بومگردی استان ادامه داد: فعالان حوزه مجازی با تلاش و تبلیغ از کویر را تبدیل به مقصد گردشگران نه فقط در کشور بلکه در دنیا کردهاند و آقای کاشانی به همراه تیم فعال، جوان و توانمندشان در انجمن، سهم بسیارمهمی در معرفی توانمندیهای گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی دارند که از ایشان قدردانی میکنیم.
پس از بیانات آقای رمضانی، کلیپ ویدئویی عملکرد انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگار خراسان جنوبی، از ابتدای تأسیس (دی 1398) تا شهریور 1400 پخش شد.
سپس آقای مهندس عباسعلی بهاری، مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی شروع به سخنرانی نمود و گفت: خراسان جنوبی دارای 521 سازمان مردم نهاد است که بر اساس جمعیت رتبه چهارم کشور در تعداد سمن ها را دارد. وی با بیان اینکه سازمانهای مردمنهاد نقش مهمی به عنوان یک فرصت اجتماعی دارندکه این ظرفیت باید کمکرسان آسیب دیدگان در اجتماع باشند، افزود: سمن ها بازوان کمکی و مغز متفکر دستگاه های اجرایی هستند که این نقش مورد توجه بیش از پیش دولت قرار گرفته است. وی با بیان اینکه نقش سازمان مردم نهاد کوچکسازی حاکمیت دولت است، ادامه داد: با همت و همیاری سازمان های مردم نهاد در خراسان جنوبی توانسته ایم به صورت تخصصی در مسایل اجتماعی ورود پیدا کنیم.
وی یادآور شد: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و فعال کردن خانه سلامت در روزهای کرونایی بسیاری از آسیب پذیرهای جامعه تحت پوشش قرار گرفتند. مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه ماموریت دستگاه ها باید به سازمان های مردم نهاد سپرده شود، افزود: دستگاهها باید حکم ناظر را داشته باشند و مجری باید سازمانهای مردم نهاد باشند که این مهم جز با تعامل و شناختن حقوق و حیطه اختیارات میسر نخواهد بود. ایشان از تلاش های آقای کاشانی و انجمن گردشگری پایدار و میراث ماندگار خراسان جنوبی به عنوان یک سازمان مردم نهاد فعال در مسیر توسعه گردشگری استان، قدردانی نمود. سپس کلیپ ویدئویی"گردشگری روستایی در خراسان جنوبی" به عنوان نمونه موفق یک محتوای دیجیتال که توسط انجمن گردشگری پایدار میراث ماندگار تولید شده بود پخش شد.آقای دکتر محمد اسکندری ثانی، عضو هیئت علمی دانشگاه بیرجند (دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری) و عضو اتاق فکر بنیاد نخبگان خراسان جنوبی و دبیر اولین کنفرانس بین المللی گردشگری بیابان لوت، سومین سخنران این نشست بود، دکتر محمد اسکندری ثانی همراه با پخش اسلایدهای پاورپوینت و با مشارکت گرفتن از حضار سخنان خود را در مورد گردشگری خلاق، شبکههای گردشگری خلاق، محتوای دیجیتال در گردشگری، توریسم هوشمند، اقتصاد دیجیتال
در گردشگری و آخرین رخدادهای نمایشگاه اکسپو دبی در حوزه گردشگری، بیان کرد که مورد توجه حضار واقع شد. سپس کلیپ ویدئویی "معرفی مدرسه تاریخی شوکتیه بیرجند" به عنوان نمونه موفق یک محتوای دیجیتال که توسط انجمن گردشگری پایدار میراث ماندگار تولید شده بود پخش شد. آقای دکتر محمد علی بیدختی، عضو هیات مدیره علمی دانشگاه هنر دانشگاه بیرجند، معاون آموزشی و مسئول امور پژوهشی دانشکده هنر بیرجند و مدیرگروه صنایعدستی دانشگاه بیرجند به عنوان چهارمین سخنران در مورد عکاسی در توسعه گردشگری، پیوند تولید محتوای خلاق (عکس و فیلم) در توسعه گردشگری و معرفی محصولات صنایعدستی سخنرانی کردند. اشاره ایشان به روستاهایی در خراسانجنوبی که به علت تولید محتوای دیجیتال آنها، به خوبی معرفی شدند و مورد استقبال گردشگران قرار گرفتند، مورد توجه حضار قرار گرفت. سپس کلیپهای ویدئویی "برداشت زعفران در سرایان" به عنوان نمونه موفق یک محتوای دیجیتال که توسط انجمن گردشگری پایدار میراث ماندگار تولید شده بود پخش شد.
این نشست در ساعت 21:45 پایان یافت.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |